Koντά στις 11.000 μονάδες ο Nikkei

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2002 10:12

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων αναρριχήθηκε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 10.960,25 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 1,77%. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.050,14 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,56%.

Οι επενδυτές αγνόησαν τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/09/230106.htm , ενώ έδειξαν να αντλούν αισιοδοξία από τα πρόσφατα ενθαρρυντικά στοιχεία για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού αυξήθηκαν κατά 0,2% το Μάιο σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημείωναν πτώση κατά 2%. Παράλληλα, εκφράζεται αισιοδοξία ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει προς τα πάνω την εκτίμησή της για την πορεία της οικονομίας στην τακτική μηνιαία έκθεσή της, η οποία θα δοθεί αυτή την εβδομάδα στη δημοσιότητα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον κλάδο των τραπεζών εν μέσω προσδοκιών ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών θα συμβάλει στον περιορισμό των επισφαλών δανείων. Η μετοχή της Sumitomo Mitsui Banking ενισχύθηκε κατά 4,72%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αγορά των ΗΠΑ μετά τη χθεσινές δηλώσεις του ιάπωνα υπουργού Οικονομικών που ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Τόκιο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, προκειμένου να συγκρατήσει την ανοδική πορεία του γιεν έναντι του δολαρίου. H μετοχή της Sharp σημείωσε άνοδο κατά 2,27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα