Μέρκελ: Να προχωρήσουν οι αλλαγές στα εργασιακά

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 19:38
UPD:20:26

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίας στην Ελλάδα προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, επεσήμανε η Αγκελα Μέρκελ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Η γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε αρνητική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Όπως υποστήριξε, οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν, προσθέτοντας παράλληλα ότι κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

Στη συνέχεια, η Αγκελα Μέρκελ δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε».

Τέλος σημείωσε ότι η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία έκαναν τεράστια προσπάθεια εν καιρώ οικονομικής κρίσης και σήμερα έχουν πετύχει καλά ποσοστά οικονομικής ανάπτυξης. Στην Ευρώπη έχουμε νέα κράτη μέλη που υποχρεώθηκαν να υποστούν πάρα πολλές θυσίες για να μπορέσουν να προχωρήσουν, ανέφερε.

Ντράγκι: Στα χέρια των βουλευτών η τύχη της Ελλάδας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Α. Μέρκελ στο Ε.Κ.

Η Α. Μέρκελ στο Ε.Κ.

Η τύχη της Ελλάδας είναι στα χέρια των ελλήνων βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσθέτοντας ότι η έγκριση του πακέτου λιτότητας απόψε από την ελληνική Βουλή είναι ουσιαστική για το μέλλον της χώρας.

Ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «σημαντική, αν όχι εξαιρετική» πρόοδο και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Όλι Ρεν: Ο δρόμος για τη δόση περνά από τη Βουλή

Μήνυμα εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα και τον προϋπολογισμό έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Ολι Ρεν για την Ελλάδα

Ο Ολι Ρεν για την Ελλάδα

Η ελληνική Βουλή θα πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί στις ψηφοφορίες απόψε και το Σαββατοκύριακο για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την αποδέσμευση της δόσης τη Δευτέρα, είπε ο κ. Ρεν.

Τη Δευτέρα πρόκειται να συνέλθει το Eurogroup σε τακτική συνεδρίαση, όμως πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές που είδαν το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα έθεσαν εν αμφιβόλω τη λήψη απόφασης για εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Με παρέμβασή του ο κ. Ρεν την Τρίτη τόνισε πως η απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας πρέπει να ληφθεί στο επικείμενο Eurogroup, προσθέτοντας ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά από όλους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα