Μ. Ντράγκι: Η κρίση θα πλήξει και τη Γερμανία

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 19:52
UPD:19:55

Όπως προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η κατάσταση αυτή θα πλήξει σύντομα και τη Γερμανία καθώς οι συνέπειες της κρίσης έχουν προσβάλει τη γερμανική οικονομία.

Την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Μάριο Ντράγκι υποστηρίζοντας παράλληλα πως η επιδείνωση της κρίσης θα διαρκέσει.

Τα στοιχεία για την ανεργία είναι τραγικά υψηλά, σημείωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και πρόσθεσε πως συνολικά υπάρχει εξασθένηση της οικονομικής κατάστασης και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει βραχυπρόθεσμα.

Όπως προειδοποίησε, η κατάσταση αυτή θα πλήξει σύντομα και τη Γερμανία καθώς οι συνέπειες της κρίσης έχουν προσβάλει τη γερμανική οικονομία.

Παρόμοια διαπίστωση έκανε σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και το συμβούλιο οικονομικών εμπειρογνώμων που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση. Στην έκθεση προβλέπεται ανάπτυξη μόλις 0,8% για το 2013 στη Γερμανία

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε σήμερα σχεδόν μηδενική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2013 (+0,1%) και 0,8% για τη Γερμανία έναντι του +1,7% που αναμενόταν μέχρι σήμερα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2250522 .

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα