Ανακούφιση στο Βερολίνο για τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 19:26

Σε μια προσπάθεια να ξαναδώσει πνοή στην βιομηχανία της που υφίσταται απώλειες, ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, ανακοίνωσε μέτρα, κυρίως μια ελάφρυνση της φορολογίας συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση από τις δημοσιονομικές περικοπές και μια μικρή αύξηση του ΦΠΑ.

Με ανακούφιση φέρεται να υποδέχθηκε σήμερα η Γερμανία το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε η γαλλική κυβέρνηση την Τρίτη.

«Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Όλα τα μέτρα, τα οποία βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα, αποτελούν ένα σημαντικό στοιχείο για την εξασφάλιση του μέλλοντος του ευρώ», πρόσθεσε.

Δεν υπήρξε πάντως επίσημη αντίδραση από το Βερολίνο στα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό.

Σε μια προσπάθεια να ξαναδώσει πνοή στην βιομηχανία της που υφίσταται απώλειες, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα, κυρίως μια ελάφρυνση της φορολογίας συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση από τις δημοσιονομικές περικοπές και μια μικρή αύξηση του ΦΠΑ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα