Geniki Bank: «Πράσινο» για σύναψη συμφωνιών με SocGen

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 16:37
UPD:16:37

Το «πράσινο φως» για τη σύναψη τεσσάρων συμφωνιών, εν όψει της μεταβίβασης στην Τράπεζα Πειραιώς του συνόλου της συμμετοχής της Societe Generale στη Γενική Τράπεζα, έδωσε χθες η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της τελευταίας.

Ειδικότερα θα συναφθούν:

(Α) «Συμφωνία Εκχώρησης εμπορικών σημάτων», σύμφωνα με τη οποία η Societe Generale θα μεταβιβάσει στη Γενική Τράπεζα το εμπορικό σήμα «Γενική» στην τιμή των 5.000 ευρώ.

(Β) «Συμφωνία μετάβασης», η οποία προβλέπει ότι (i) η Societe Generale και η Γενική Τράπεζα θα τερματίσουν τρεις ενδοομιλικές συμφωνίες στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη δηλαδή τη Συμφωνία Αμοιβών Υπηρεσιών Πληροφορικής , τη Συμφωνία Αμοιβών Εταιρικών Υπηρεσιών, τη Συμφωνία Brahms (Intra-Group IT Services Fees Agreement, Intra-Group Corporate Services Fees Agreement Agreement Brahms) και η (ii) η Societe Generale θα παρέχει στη Γενική Τράπεζα ορισμένες πληροφορίες και δεδομένα που σχετίζονται με τη Γενική Τράπεζα, της ήταν διαθέσιμα και αποθηκεύονταν στα διάφορα συστήματα στα οποία η Γενική Τράπεζα δεν θα έχει πλέον πρόσβαση ως συνέπεια του τερματισμού των εν λόγω ενδοομιλικών συμφωνιών και (iii) η Societe Generale και η Γενική Τράπεζα θα τροποποιήσουν τη «Συμφωνία για την πρόσβαση από τις θυγατρικές του ομίλου Société Générale στο δίκτυο SWIFT Net και τις συναφείς υπηρεσίες» με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2006.

(Γ) «Συμφωνία σχετικά με το δάνειο μειωμένης εξασφάλισης», η οποία προβλέπει (i) την αποπληρωμή από τη Γενική Τράπεζα στη Societe Generale ποσού 125 εκατ. ευρώ που αποτελεί το αρχικό κεφάλαιο ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (συν τους δεδουλευμένους και μη καταβληθέντες τόκους) που χορηγήθηκε από την τελευταία στην πρώτη σύμφωνα με το «Πρόγραμμα» και τη «Συμφωνία Συνδρομής» με ημερομηνία 14/12/ 2006 με κεφάλαια που χορήγησε η Société Générale στη Γενική Τράπεζα ως προκαταβολή κεφαλαίου προκειμένου η Τράπεζα να προβεί στην επιστροφή του ανωτέρω ποσού και ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταβίβασης στην μετατροπή του ανωτέρω δανείου σε προκαταβολή και (ii) τη λήξη του Προγράμματος και της Συμφωνίας Συνδρομής.

(Δ) «Συμφωνίες Τερματισμού χρηματοδότησης», που προβλέπουν τη λήξη τριών συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ της Societe Generale και της Γενικής Τράπεζας στις 2 Απριλίου 2007, 22 Δεκεμβρίου του 2011 και 4 του Ιανουαρίου 2012,αντίστοιχα,σύμφωνα με τις οποίες η Société Générale χορήγησε στη Γενικ’η Τράπεζα πιστωτικές διευκολύνσεις οι οποίες είναι όλες μη αναληφθείσες μέχρι σήμερα.

Η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της Γενικής Τράπεζας όπως δια των αρμοδίων μελών του υπογράψει κάθε σχετικό έγγραφο και γενικά να πράξει οτιδήποτε απαιτείται για την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα