ΗΠΑ: Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής λόγω «Σάντι»

Συρρίκνωση παραγωγής 0,4% τον Οκτώβριο
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 16:53
UPD:17:03

Οι διακοπές ηλεκτροδότησης μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα «Σάντι» από τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, προκάλεσαν πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο της τάξεως του 0,4%.

Απρόσμενη πτώση 0,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, εξαιτίας των διακοπών της ηλεκτροδότησης μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα «Σάντι» από τις βορειοανατολικές πολιτείες της χώρας.

Σύμφωνα με τη Fed, ο «Σάντι» επιβάρυνε τον ρυθμό της βιομηχανικής παραγωγής κατά μία ποσοστιαία μονάδα περίπου. Συγκεκριμένα, οδήγησε στη μείωση της παραγωγής στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στα χημικά, τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό μεταφορών και τα ηλεκτρονικά είδη.

Η παραγωγή στις εργοστασιακές μονάδες, τα ορυχεία και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας υποχώρησε κατά 0,4% τον Οκτώβριο, έναντι αύξησης 0,2% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,2%. Εάν εξαιρεθεί η επίδραση του «Σάντι», η βιομηχανική παραγωγή δεν μεταβλήθηκε σημαντικά από τον προηγούμενο μήνα.

Τα εργοστάσια των ΗΠΑ, τα οποία θεωρούνται βασική ατμομηχανή της αμερικανικής οικονομίας, έχουν δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την ύφεση στην Ευρώπη και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα