Ο Ν. Χριστοδουλάκης για τη σημαντική ενίσχυση του ευρώ

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2002 18:05

«Η εξέλιξη του ευρώ αντικατοπτρίζει τη θετική πορεία και τα καλά θεμελιώδη χαρακτηριστικά τα οποία έχουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες. Όταν ισχυροποιείται ένα νόμισμα, σημαίνει πολύ απλά ότι η οικονομία, την οποία εκπροσωπεί το νόμισμα αυτό, πηγαίνει καλά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει τη σημαντική ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος.

Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι «η ισχυροποίηση του ευρώ αποτελεί ένα προάγγελο ισχυροποίησης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δείχνει ότι έχει μπει σε μια φάση εξόδου από την ύφεση, αν και πιο αργά απ' ό,τι αρχικά εκτιμούσαμε, αλλά πάντως βρίσκεται σε μια θετική πορεία».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, βοηθά και την αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων πολιτών, χωρίς να διακινδυνεύει τις εξαγωγές, οι οποίες, ούτως ή άλλως, δεν αντιδρούν ούτε άμεσα ούτε σημαντικά σε μικρές μεταβολές της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Κατά συνέπεια, κατέληξε ο υπουργός, η άνοδος του ευρώ είναι ένα καλό σημάδι για την καλυτέρευση και τη βελτίωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, φυσικά και της δικής μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα