Απώλειες στη Wall Street

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2002 17:54
UPD:17:56

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του διοικητή της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας ο Αλαν Γκρίνσπαν δήλωσε ότι «τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας καταδεικνύουν επιστροφή στη σταθερή υγιή ανάπτυξη». Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν, καθώς τα κέρδη και οι πωλήσεις των εταιρειών ανακάμπτουν. Επισήμανε, ωστόσο, ότι το ενδεχόμενο αποκάλυψης νέων επιχειρηματικών σκανδάλων αποτελεί απειλή για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι επενδυτές δεν έδειξαν να συγκινούνται ούτε από τα καλύτερα των προβλέψεων οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των εταιρειών General Motor, Merrill Lynch και Johnson & Johnson ούτε από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Fed, η παραγωγή των αμερικανικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 0,8% έναντι ανόδου κατά 0,4% -βάσει των αναθεωρημέων στοιχείων- το Μάιο. Οι αναλυτές σε έρευνα του "Βloomberg" εκτιμούσαν ότι η εν λόγω παραγωγή θα σημείωνε αύξηση κατά 0,5% τον Ιούνιο από 0,2% -σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία- τον προηγούμενο μήνα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones έχει υποχωρήσει στις 8.446,53 μονάδες μειωμένος κατά 2,23%, ο Standard & Poor's 500 στις 899,3 μονάδες με απώλειες 2,03% και ο Nasdaq στις 1.378 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,28%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα