Ανασφάλιστες μία στις τρεις βιομηχανίες

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2002 18:13

Ανασφάλιστες έχουν καταστεί μία στις τρεις βιομηχανίες, οι οποίες δεν προχωρούν σε ανανέωση των συμβολαίων τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες λόγω των αντικινήτρων που δίνονται απο τις τελευταίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 20% με 30% της βιομηχανίας παραμένει ανασφάλιστο, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στους κλάδους λιπασμάτων, πλαστικών, βάμβακος, ξυλείας, κλωστοϋφαντουργίας κ.α. και προκαλείται απο τους αντασφαλιστές και ειδικότερα απο τις αλλαγές που υπέβαλαν στις συμβάσεις που έχουν συνάψει με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Βασικά ''αντικίνητρα'' για τις βιομηχανίες αποτελούν οι νέες προϋποθέσεις για την ανάληψη των κινδύνων, μείωση του capacity, αύξηση αντασφαλιστρών απο 20%-100% καθώς και μείωση των προμηθειών ως και 40%.

Στην ουσία οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να καλύψουν τους κινδύνους υψηλού ρίσκου φοβούμενες τις επιπτώσεις απο ενδεχόμενες νέες καταστροφές. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί την άμεση αντίδραση των βιομηχανιών, οι οποίες κάνουν λόγο για αυξημένα ασφάλιστρα στα οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Μάλιστα, όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, αν δεν αλλάξουν άμεσα οι ισορροπίες στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του έτους, πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω το ποσοστό ανασφάλιστων βιομηχανιών.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα