Νέο οργανωτικό σχήμα στον ΟΤΕ

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2002 18:16

Την οργάνωση του ομίλου ΟΤΕ σε τέσσερις εξειδικευμένες επιχειρησιακές μονάδες (Business Units) και τη δημιουργία εταιρικού κέντρου (Corporate Center), με στόχο το μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε σύγχρονο και ανταγωνιστικό τηλεπικοινωνιακό ομιλο αποφάσισε το Συμβούλιο Γενικών Διευθυντών του οργανισμού.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΟΤΕ οι 4 Επιχειρησιακές Μονάδες είναι οι εξής:

- Διεθνείς Δραστηριότητες (OTE International): Η Επιχειρησιακή Μονάδα Διεθνών Δραστηριοτήτων (OTE International) θα είναι υπεύθυνη για το συνολικό συντονισμό όλων των τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων του Ομίλου εκτός Ελλάδος, καθώς και για τη διοίκηση των διεθνών συμμετοχών σταθερής τηλεφωνίας και συναφών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

- Σταθερή Τηλεφωνία Ελλάδος: Η Επιχειρησιακή Μονάδα Σταθερής Τηλεφωνίας Ελλάδος θα είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

- Κινητή Τηλεφωνία: Η Επιχειρησιακή Μονάδα Κινητής Τηλεφωνίας θα είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (βάσει συμβολαίων διαχείρισης για τις περιπτώσεις όπου δεν της ανήκουν τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία).

- Internet (Διαδίκτυο): Η Επιχειρησιακή Μονάδα Internet θα είναι υπεύθυνη για τη διοίκηση των δραστηριοτήτων Internet του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (βάσει συμβολαίων διαχείρισης για τις περιπτώσεις όπου δεν της ανήκουν τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία).

Επικεφαλής των Επιχειρησιακών Μονάδων τίθενται οι κκ Γ. Σκαρπέλης (Διεθνείς Δραστηριότητες), Ε. Μαρτιγόπουλος (Κινητή Τηλεφωνία) και Γ. Ιωαννίδης (Internet), ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Λ. Αντωνακόπουλος θα διατηρήσει για μεταβατική περίοδο το ρόλο του επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Σταθερής Τηλεφωνίας.

Η θυγατρική Hellascom (με επικεφαλής τον κ. Γ. Μανιάτη) και η μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού Ομίλου που δημιουργείται (θέση επικεφαλής προς κάλυψη) αναφέρονται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου. Γενικός Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου παραμένει ο Θ. Γκεζέπης, αναφερόμενος απευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο σχεδιασμός του νέου οργανωτικού σχήματος αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα στο πρόγραμμα μετασχηματισμού του ΟΤΕ, το οποίο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της μετάβασης και κινητοποίησης του νέου σχήματος ώστε να ξεκινήσει πριν το τέλος του 2002 το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βελτίωσης της απόδοσης του ΟΤΕ, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για κάθε άξονα της νέας στρατηγικής του ΟΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα