Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 10:58

Mικρή άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον κλάδο των ασφαλειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 4.033 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,29%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.348 μονάδες με κέρδη 0,92% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.995 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,46%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης από τον κλάδο των ασφαλειών έχει τεθεί η μετοχή της βρετανικής Aviva, η οποία ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 5,22%.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με πρωταγωνιστή τον τίτλο της Deutsche Telekom (1,56%). Η γερμανική εταιρεία διόρισε χθες τον πρώην επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Χέλμουτ Σίλερ προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ρον Σόμερ, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου για τη μείωση του κόστους.

Από τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης ξεχωρίζει η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου Vivendi Universal, η οποία ενισχύεται κατά 5,25%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται και σήμερα οι φαρμακοβιομηχανίες και οι πετρελαϊκές εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα