Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 10:58

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Mικρή άνοδο σημειώνουν αυτή την ώρα οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στον κλάδο των ασφαλειών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 4.033 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,29%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.348 μονάδες με κέρδη 0,92% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.995 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 0,46%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης από τον κλάδο των ασφαλειών έχει τεθεί η μετοχή της βρετανικής Aviva, η οποία ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 5,22%.

Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με πρωταγωνιστή τον τίτλο της Deutsche Telekom (1,56%). Η γερμανική εταιρεία διόρισε χθες τον πρώην επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου Χέλμουτ Σίλερ προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ρον Σόμερ, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή σχεδίου για τη μείωση του κόστους.

Από τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης ξεχωρίζει η μετοχή του γαλλο-αμερικανικού ομίλου Vivendi Universal, η οποία ενισχύεται κατά 5,25%.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται και σήμερα οι φαρμακοβιομηχανίες και οι πετρελαϊκές εταιρείες.