Αντιπροσωπεία της βρετανικής Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2002 11:08

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή κ. Antony Pawson, επισκέφθηκε χθες τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν για την πορεία της επιχείρησης και τα κατασκευαστικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νίκος Ταβουλάρης και στελέχη της επιχείρησης.

Στη συνέχεια οι Βρετανοί ξεναγήθηκαν στους χώρους κατασκευής των Πυραυλακάτων τύπου Super Vita και του βοηθητικού στόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Τα μέλη της αντιπροσωπείας εκφράστηκαν με κολακευτικά σχόλια, τόσο για την ποιότητα της εργασίας, όσο και για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στη ναυπήγηση των πολεμικών πλοίων.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, το μεν Πλοίο Γενικής Υποστήριξης του Στόλου θα παραδοθεί στο Π.Ν. στις αρχές του 2003, ενώ και το πρόγραμμα ναυπήγησης των πυραυλακάτων εξελίσσεται μέσα στους συμφωνημένους χρόνους, καθώς η πρώτη από τις τρεις θα καθελκυστεί μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας δήλωσε: «Οι συνεργασίες μας με μεγάλους οίκους του εξωτερικού εξελίσσονται με επιτυχία. Πιστεύουμε στις συνεργασίες αυτές και η συνεργασία μας με τη Βρετανική Vosper Thornycroft αποδίδει πλέον απτά αποτελέσματα. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα προωθήσουν περαιτέρω και θα επεκτείνουν την συνεργασία αυτή.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα