Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 11:21
UPD:11:25

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα δοθεί πιθανώς το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

«Μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της επαναγοράς, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup καθώς αναμένεται η έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα», ανέφερε η Eurobank Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (11:20), ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 0,40% στις 869,73 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,49 εκατομμύρια ευρώ.

Μικτή είναι η εικόνα στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, με τις ισχυρότερες πιέσεις να ασκούνται στον κλάδο Μέσων Ενημέρωσης (-8%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3%) και Τραπεζών (+1,3%).

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Jumbo (-2,7%), ΟΠΑΠ (-1,8%) και ΟΛΠ (-1,3%), ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των MIG (+3,9%) και Τράπεζα Κύπρου (+3%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα