ΔΕΠΑ: Καμία τρέχουσα οφειλή της ΔΕΗ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 13:45
UPD:13:52

Δεν υπάρχει καμία τρέχουσα οφειλή της ΔΕΗ προς τη ΔΕΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία φυσικού αερίου με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών με επιστολή του προς τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, και προς τη ΡΑΕ ζητεί παρέμβαση για την κάλυψη των οφειλών των διαχειριστών του συστήματος ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι ηλεκτροπαραγωγοί υποστηρίζουν ότι η πρακτική της ΔΕΗ να πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τον ΑΔΜΗΕ μερικώς μόνον και αυτό με πολύμηνες μάλιστα καθυστερήσεις συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Όπως λένε, ήδη τα χρέη της ΔΕΗ προς τον ΑΔΜΗΕ ανέρχονται σε πάνω από 330 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 130 εκατ. ευρώ είναι ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αργά χθες το βράδυ, η διοίκηση της ΔΕΗ διέψευδε τις αιτιάσεις των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών ως προς το ύψος των οφειλών της προς τον ΑΔΜΗΕ, λέγοντας ότι όντως υπάρχει ληξιπρόθεσμο χρέος 20 εκατ. ευρώ που έχει ήδη δρομολογηθεί. Τέλος σημειώνει ότι δεν έχει καμία οφειλή η ΔΕΗ προς τη ΔΕΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα