Βρετανία: Στάσιμες οι πωλήσεις λιανικής τον Νοέμβριο

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 13:22
UPD:13:26

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική στατιστική υπηρεσία, οι πωλήσεις λιανικής παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση παρουσίασαν αύξηση 0,9%.

A- A A+

Στάσιμες παρέμειναν οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία τον Νοέμβριο, παρά την αυξημένη ζήτηση για υπολογιστές tablet, γεγονός που υποδηλώνει ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Βρετανών εξακολουθεί να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική στατιστική υπηρεσία, οι πωλήσεις λιανικής παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση παρουσίασαν αύξηση 0,9%. Και τα δύο μεγέθη υπολείπονται των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Τα στοιχεία για το λιανεμπόριο υποδεικνύουν εξασθένιση σε μεγάλο τμήμα του κλάδου υπηρεσιών στη Βρετανία, το οποίο σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες συρρίκνωσης της βρετανικής οικονομίας το δ' τρίμηνο, όπως έχει προειδοποιήσει και η Τράπεζα της Αγγλίας.

«Οι καταναλωτές κρατούν το κομπόδεμά τους», σχολιάζει στο Reuters ο Πίτερ Ντίξον, οικονομολόγος της Commerzbank. «Η [οικονομική] δραστηριότητα το δ' τρίμηνο θα είναι αρκετά εξασθενημένη και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αρνητικής μεταβολής του ΑΕΠ», συμπληρώνει.

Προτεινόμενα για εσάς