Λ. Κατσέλη: Oρατή από το τέλος του χρόνου η αναθέρμανση της οικονομίας

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 22:27

«Η αναθέρμανση της οικονομίας θα είναι ορατή από το τέλος του χρόνου και μετά», εκτίμησε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, κατά την ομιλία της στην ετήσια δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η κ. Κατσέλη κάλεσε σε συστράτευση με στόχο την έξοδο της οικονομίας από την κρίση, τονίζοντας πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μόνη της την έξοδο από την κρίση, αλλά απαιτείται η συναίνεση και προσπάθεια όλων των φορέων και ιδιαίτερα η συνεργασία των επιμελητηρίων.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που είχε αποφασίσει και υλοποιήσει ως υπουργός Οικονομίας σχετικά με την αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την απλοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ και την απλοποίηση της αδειοδότησης και λειτουργίας της επιχειρηματικότητας.

Πρόσθεσε ότι έχουν υλοποιηθεί πρωτοβουλίες και από το υπουργείο Εργασίας για τη ρύθμιση των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς φορείς και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των επιχειρήσεων στις αγορές ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

«Ο περιορισμός του κράτους, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα, είναι προσπάθειες που κινούνται σε σωστή βάση, αλλά παράλληλα χρειάζονται και άλλα μέτρα τόνωσης της οικονομίας και δημιουργίας των προϋποθέσεων αναπτυξιακής λογικής στους επενδυτές», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ηλ. Χατζηβασίλογλου, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασίλογλου, χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν, πέραν από μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, να υλοποιηθούν μέτρα ανάπτυξης, προκειμένου να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και «όλοι μας πρέπει να συστρατευθούμε και με τις γνώσεις, τις ιδέες, την εμπειρία και την προσπάθεια, να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή πρωτοβουλία και να βγούμε νικητές διότι η βούληση για αναπτυξιακή πολιτική ως απάντηση στην κρίση, είναι η μόνη διέξοδος».

Η κρίση είναι εδώ, πρόσθεσε, τη βιώνουμε, «είναι επιθετική, έχει χαρακτηριστικά πολέμου και ως πόλεμο πρέπει να την αντιμετωπίσουμε εξοπλισμένοι με τις αρετές του λαού μας, την εξωστρέφεια, την ευελιξία και την ανθεκτικότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης», ενώ τόνισε ότι «η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να σωθεί και να γίνει μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα