Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 05:53

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου υψηλής τεχνολογίας εν μέσω εικασιών ότι η τιμή των τσιπ θα αυξηθεί. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των χαλυβουργιών μετά τα απογοητευτικά τους κέρδη.

Οι μετοχές της Elpida Memory Inc. οδήγησαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των εταιρειών κατασκευής τσιπ μνήμης μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei ότι οι ιαπωνικές εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές. Ανοδικά κινήθηκαν κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Σεούλ οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής τσιπ στον κόσμο, Samsung Electronics Co. και Hynix Semiconductor Inc. Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές της Nippon Steel Corp. και της JFE Holdings Inc., των δύο μεγαλύτερων χαλυβουργιών της Ιαπωνίας μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nikkei που ανέφερε ότι οι εταιρείες του κλάδου ενδέχεται να πραγματοποιήσουν χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη τη χρήση έως και τις 31 Μαρτίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,3% φθάνοντας στις 138,79 μονάδες στις 11:53 π.μ. στο Τόκιο. Πέντε μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε τρεις που σημείωναν πτώση μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη ο οποίος την εβδομάδα που πέρασε αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, μετά τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, ότι είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας σημείωσαν σήμερα τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών των 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2%. Ανοδο 0,3% σημείωσαν στη Νότια Κορέα ο Kospi και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index. Κέρδη 0,4% σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng.

Κλειστά ήταν χθες στα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ ο Stoxx Europe 600 Index σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 284,06 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα