Υποχωρεί το αργό

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 06:04

Πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά την έναρξη ροής του καυσίμου από αγωγό στην Αλάσκα προς τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Alyeska Pipeline Service Co. ότι ολοκλήρωσε τις επισκευές και άρχισε ξανά να τροφοδοτεί τον αγωγό με πετρέλαιο. Ο ΟΠΕΚ σε έκθεσή του είπε ότι τα αποθέματα είναι επαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση.

Το αργό για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε 65 σεντς φθάνοντας στα 90,89 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:20 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες κλειστό ήταν το floor του Χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ λόγω αργίας και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα υπολογιστούν σήμερα. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 14 σεντς, ποσοστό 0,2% φθάνοντας στα 91,54 δολ. το βαρέλι στις 14 Ιανουαρίου. Οι τιμές του βρίσκονται 17% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τις ποσότητες πετρελαίου που θα πρέπει να παράγει φέτος αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης από την Ασία. Ο Οργανισμός θα αυξήσει τις προμήθειες κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως φθάνοντας στα 29,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2011 για να καλύψει τη ζήτηση από τις αναδυόμενες οικονομίες, δήλωσε ο χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ που εδρεύει στη Βιέννη. Η ποσότητα είναι κατά 200.000 βαρέλια υψηλότερη ημερησίως σε σύγκριση με την πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 97,59 δολ. το βαρέλι, 16 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα