Υποτίμηση του ευρώ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 06:37

Aπώλειες για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου και του γιέν σημείωσε το ευρώ εν μέσω εικασιών ότι μια συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών δεν θα καταφέρει να περιορίσει την κρίση χρέους στην περιφέρεια.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 13 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου. Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε έναντι όλων των κύριων νομισμάτων εν μέσω εικασιών ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα λάβει και άλλα μέτρα σκλήρυνσης της νομισματικής της πολιτικής περιορίζοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3278 δολ. στις 12:10 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3294 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη, όπου υποτιμήθηκε 0,7%. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 109,65 γιέν. Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 82,59 γιέν από 82,68 γιέν.

Χθες, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες τη διήμερη συνεδρίασή τους με θέμα τον μηχανισμό στήριξης.

Τον περασμένο μήνα το ευρώ υποτιμήθηκε 1,1% έναντι των 10 νομισμάτων των αναπτυγμένων χωρών σύμφωνα με τους Bloomberg Correlation-Weighted Currency Indexes. Το γιέν έχει ανατιμηθεί 0,1% και το δολάριο έχει υποχωρήσει 1,8%.

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας. Το νόμισμα σημείωσε απώλειες 0,3% φθάνοντας στα 99,09 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ και υποχώρησε 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος φθάνοντας στα 81,83 γιέν.

Ανοδικά κινήθηκε το αμερικανικό νόμισμα έναντι των 12 από τα 16 κυριότερα νομίσματα πριν από την κυβερνητική έκθεση για τις άδειες ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ, οι οποίες εκτιμάται ότι αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα