Πρόβλεψη για άνοδο του χρυσού

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 06:54
UPD:11:27

Ανοδικά ενδέχεται να κινηθεί ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη μπορεί να διατηρηθεί τονώνοντας τη ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα που προστατεύουν την αξία, σε συνδυασμό με τη μείωση της τιμής του τις δύο τελευταίες εβδομάδες που ωθεί τις φυσικές αγορές. Ανοδικά κινήθηκε η πλατίνα.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 1.362,48 δολ. η ουγγιά στις 10:52 π.μ. στη Σεούλ. Το μέταλλο, το οποίο αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 1.431,25 δολ. τον Δεκέμβριο, υποχώρησε 4,1% αυτόν τον μήνα οδεύοντας να σημειώσει τις πρώτες μηνιαίες απώλειες από τον Ιούλιο. Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.361,90 δολ. η ουγγιά στη Νέα Υόρκη.

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι μια συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών δεν θα περιορίσει την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Η ανατίμηση του δολαρίου ενδέχεται να περιορίσει την ελκυστικότητα του χρυσού ως εναλλακτική επένδυση, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Ο Dollar Index, δείκτης της αξίας του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι κυριότερων νομισμάτων, σημείωσε σήμερα ελαφρά διαφοροποίηση μετά την χθεσινή του άνοδο κατά 0,3%. Συνήθως τα πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν αντίθετη πορεία από το δολάριο.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 1.815 δολ. η ουγγιά. Το παλλάδιο και το ασήμι σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 794,25 δολ. η ουγγιά και στα 28,2875 δολ. η ουγγιά αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα