Προϋπολογισμός 2003 : Χρηματοδότηση φορολογικού και κοινωνικής ασφάλισης

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2002 20:48

Η πορεία κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2003 και οι αλλαγές στη φορολογική μεταρρύθμιση βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

Με δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλάκης, περιέγραψε δύο βασικά χαρακτηριστικά που θα ενσωματώνει ο νέος προϋπολογισμός τα οποία είναι:

* Η χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης έτσι ώστε να υλοποιηθεί στην πράξη το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να γίνει πραγματικότητα η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και

* Η χρηματοδότηση της φορολογικής μεταρρύθμισης με την οποία φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα ο οποίο θα μειώνει τη γραφειοκρατία και θα ελαφρύνει τις φορολογικές υποχρεώσεις της οικογένειας, ιδιαίτερα στα μικρά και μεσαία στρώματα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι στη σύσκεψη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τον υπουργό ως μη υπέρμετρα αισιόδοξες καθώς είναι διακριτά, φαινόμενα παρατεταμένης ύφεσης που επηρεάζουν όλες τις οικονομίες.

Τέλος, ερωτηθείς ο υπουργός αναφορικά με τα σενάρια κατάργησης του φόρου 0,3% που επιβαρύνει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές απάντησε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα