Υποχωρεί το αργό

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 06:27

Απώλειες για τρίτη ημέρα κατέγραψε το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά την έναρξη κατασκευής λιγότερων των προβλέψεων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, σηματοδοτώντας ότι η οικονομική ανάκαμψη ενδέχεται να υποχωρεί στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια του καυσίμου υποχώρησαν έως 0,5% μετά την έκθεση που έδειξε ότι η έναρξη κατασκευής κατοικιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2009. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν 3,53 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με το American Petroleum Institute (API). Σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει τα δικά στοιχεία για τα αποθέματα. Ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε τα μέγιστα από τον Νοέμβριο καθώς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, δεν κατάφεραν να εμφανίσουν υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη.

Τα πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε έως 46 σεντς φθάνοντας στα 90,40 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Στις 11:45 π.μ. ώρα Σύδνεϋ διαπραγματεύθηκε στα 90,55 δολ. το βαρέλι. Χθες έκλεισε στα 90,86 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Ιανουαρίου. Τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησαν 29 σεντς φθάνοντας στα 91,52 δολ. το βαρέλι.

Μείωση 4,3% σημείωσε η έναρξη κατασκευής κατοικιών φθάνοντας στις 529.000 ετησίως, έδειξαν χθες τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο S&P 500 Index έκλεισε χθες στις 4 μ.μ. στη Νέα Υόρκη με απώλειες 1% φθάνοντας στις 1.281,92 μονάδες μετά τα στοιχεία για την κατασκευή νέων κατοικιών, αλλά και τα καθαρά κέρδη της Goldman, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα εξ αιτίας των χαμηλότερων εσόδων από τη διαπραγμάτευση και την επενδυτική τραπεζική.

Το ΑΡΙ ανακοίνωσε ότι την εβδομάδα που πέρασε τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν στα 340,6 εκατ. βαρέλια.

Ο ΟΠΕΚ, ο οποίος προμηθεύει περίπου το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως, μάλλον δεν θα αυξήσει φέτος την παραγωγή του, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ραμίρεζ, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους στο Καράκας. Η Βενεζουέλα είναι η έβδομη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου του Οργανισμού.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου σημείωσε χθες άνοδο 36 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 98,16 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα