Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 06:52

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία και ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά για πρώτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών καθώς η υποχώρηση των μετοχών τόνωσε τη ζήτηση για δολάριο, βλάπτοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν στα 1.369,80 δολ. η ουγγιά στις 10:19 π.μ. στη Σιγκαπούρη και κινήθηκαν μεταξύ πτώσης 0,2% και ανόδου 0,1%. Τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησαν έως 0,3% φθάνοντας στα 1.366,70 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) πριν διαπραγματευθούν στα 1.369 δολ. η ουγγιά.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά τις χθεσινές απώλειες των αμερικανικών μετοχών, αποτέλεσμα της μείωσης έναρξης κατασκευής κατοικιών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και των αποτελεσμάτων της Goldman Sachs Group Inc. που δεν υπερέβησαν τις προβλέψεις. Σήμερα το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα του κόσμου. Το πολύτιμο μέταλλο συνήθως ακολουθεί αντίθετη πορεία από το αμερικανικό νόμισμα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες έδειξαν ότι η έναρξη κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε 4,3% τον περασμένο μήνα. Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε τα μέγιστα σε δύο εβδομάδες, χάνοντας ποσοστό 1%.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε αύξηση 30% πέρυσι, τη δέκατη ετήσια αύξηση, καθώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ για να τονώσει την ανάκαμψη. Η τιμή σποτ του χρυσού άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών φθάνοντας στα 1.431,25 δολ. η ουγγιά στις 7 Δεκεμβρίου.

Το ασήμι για άμεση παράδοση υποχώρησε για δεύτερη ημέρα σε ποσοστό 0,5% φθάνοντας στα 29,6362 δολ. η ουγγιά.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 1.831,75 δολ. η ουγγιά. Η τιμή της πέρυσι σημείωσε άνοδο 21%, έχοντας χειρότερες επιδόσεις από τον χρυσό, το ασήμι και το παλλάδιο. Το παλλάδιο μετρητοίς υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στα 810,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα