Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 05:58

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδηγώντας τον περιφερειακό δείκτη υψηλότερα μετά την πρώτη του εβδομαδιαία πτώση σε σύνολο έξι εβδομάδων. Το ευρώ διαμορφώθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών έναντι του δολαρίου και τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής σημείωσαν άνοδο, καθώς εταιρείες, ανακοίνωσαν υψηλότερα κέρδη. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο και εν μέσω εικασιών ότι στοιχεία αυτήν την εβδομάδα θα δείξουν βελτίωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 136,65 μονάδες στις 12:19 μ.μ. στο Τόκιο. Ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,2%. Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3602 ανά δολάριο ΗΠΑ από 1,3621, το ουόν της Νότιας Κορέας αναρριχήθηκε 0,3% και το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε 0,2%. Ράλι για πρώτη φορά σε οκτώ ημέρες έκανε ο ψευδάργυρος, ανοδικά κινήθηκε το σιτάρι φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο και το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα.

Οι ασιατικές μετοχές ανέκαμψαν καθώς η Nomura Holdings Inc. αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για την Honda Motor Co. και εταιρείες από την Sinopec Yizheng Chemical Fibre Co. έως τη State Bank of India αύξησαν τα κέρδη τους. Αυτήν την εβδομάδα τα στοιχεία ενδέχεται να δείξουν αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ με ταχύτερο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο και αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, εξισορροπώντας τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα σκληρύνει περισσότερο τα μέτρα της.

Στις 21 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% καθώς τα υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη της General Electric Co. οδήγησαν σε ράλι τις μετοχές των βιομηχανικών εταιρειών.

Νωρίτερα το ευρώ άγγιξε το 1,3647 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Νοεμβρίου και διαμορφώθηκε στα 112,49 γιέν από 112,48 γιέν την εβδομάδα που πέρασε.

Το ουόν της Νότιας Κορέας διαμορφώθηκε στα 1.120,50 ανά δολάριο, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, πριν από τα στοιχεία αυτήν την εβδομάδα για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και την οικονομική ανάπτυξη. Το νόμισμα της Αυστραλίας υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 98,84 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ μετά τη χθεσινή δήλωση του Αυστραλού υπουργού Οικονομικών της χώρας, Γουέϊν Σουάν, ότι η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική επίδραση από τις πλημμύρες στο Κουΐνσαλντ.

Ανοδικά κινήθηκαν τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Ο ψευδάργυρος ισχυροποιήθηκε έως 1,9% φθάνοντας στα 2.363 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME), περιορίζοντας τις απώλειες των επτά ημερών. Ανοδο 1,3% σημείωσε ο χαλκός φθάνοντας στα 9.565 δολ. ο τόνος. Το σιτάρι σημείωσε άνοδο έως 1,8% φθάνοντας στα 8.395 δολ. ανά μπούσελ.

Το πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου σημείωσε άνοδο έως 0,4% φθάνοντας στα 89,46 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex). Την περασμένη εβδομάδα το πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 2,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα