Ανοδος του αργού

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 06:10

Ανοδικά για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη καθώς η βελτίωση της οικονομικής προοπτικής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη τροφοδότησαν τις εικασίες ότι η ζήτηση του καυσίμου ενδέχεται να αυξηθεί.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο έως 0,4% πριν από την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου αυτήν την εβδομάδα που ενδέχεται να δείξει αύξηση του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη κατά πάσα πιθανότητα αυξήθηκαν τον Νοέμβριο. Στη Γερμανία η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αναρριχήθηκε απροσδόκητα σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου σημείωσε άνοδο έως 35 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 89,46 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκε στα 89,39 δολ. στη 1:45 μ.μ. ώρα Σύδνεϋ. Οι τιμές του υποχώρησαν 2,7% την εβδομάδα που πέρασε. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος οι τιμές του καυσίμου έχουν σημειώσει άνοδο 19%.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου σημείωσε άνοδο έως 46 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 98,06 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 21 Ιανουαρίου το μπρεντ σημείωσε άνοδο 1,02 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 97,60 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα