S&P: Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις ETE, Alpha Bank

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 15:42
UPD:15:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΑΙΤΑΣ Π.

Οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας (BB+/Watch Neg/B) και της Alpha Bank (BB/Watch Neg/B) δεν επηρεάζονται από την πρόσφατη πρόταση συγχώνευσής τους, τονίζει η Standard & Poor's σε ανακοίνωσή της.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η Εθνική έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει μια πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha και αυτή η πρόταση από μόνη της δεν αποτελεί μια ισχυρή πρόταση εξαγοράς», αναφέρει ο διεθνής οίκος και συνεχίζει:

«Το διοικητικό συμβούλιο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι απορρίπτει την πρόταση, που έχει εγκριθεί από την επιτροπή στρατηγικής του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου και τους εκπροσώπους του ελληνικού Δημοσίου σε κοινή συνεδρίαση».

Η S&P συμπληρώνει ότι, εάν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών συμφωνήσουν σε πιθανή συναλλαγή ή εάν η Εθνική παρουσιάσει μια ισχυρή πρόταση εξαγοράς, θα αξιολογήσει τον πιθανό αντίκτυπο αυτών των εξελίξεων στις δραστηριότητες και το οικονομικό προφίλ και των δύο τραπεζών.

«Επίσης θα αξιολογήσουμε το ρίσκο υλοποίησης που αυτή η πιθανή συνεργασία θα μπορούσε να ενέχει εν μέσω αδύναμων οικονομικών και λειτουργικών προοπτικών στην Ελλάδα», καταλήγει η S&P.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα