Συνεχίζει την άνοδό του το αργό

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 06:22

Ανοδικά για έκτη ημέρα κινήθηκε στη Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο μετά την αναρρίχησή του στα 100 δολ. το βαρέλι, καθώς η εξέγερση στη Λιβύη, απειλεί με διακοπή τις προμήθειες από την τρίτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου της Αφρικής. Το γιέν και το ελβετικό φράγκο ανατιμήθηκαν, ενώ μεικτή ήταν η πορεία των ασιατικών μετοχών.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου έκανε ράλι 1,3% στη Νέα Υόρκη φθάνοντας στα 99,39 δολ. το βαρέλι στις 10:20 π.μ. στο Τόκιο. Το μπρεντ στο Λονδίνο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 30 μηνών. Το γιέν και το ελβετικό φράγκο κινήθηκαν ανοδικά έναντι όλων των κύριων νομισμάτων. Το ευρώ κινήθηκε προς τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου εν μέσω ανησυχιών ότι ο ταχύτερος πληθωρισμός θα ωθήσει υψηλότερα τα επιτόκια δανεισμού. Ο χρυσός ισχυροποιήθηκε 0,2%. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2%, περιορίζοντας τις απώλειες του 0,3%. Ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωνε άνοδο 0,2% μετά τις απώλειες δύο ημερών.

Οι πιστοί στον Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι επεδίωξαν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, καθώς οι αντικαθεστωτικοί απέκτησαν μεγαλύτερο έλεγχο στις ανατολικές πόλεις, με την Total SA και την OMV AG να μειώνουν την παραγωγή τους στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Αύριο τα στοιχεία ενδέχεται να δείξουν αύξηση των τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυτόν τον μήνα, όπως έδειξαν τα αντίστοιχα στοιχεία από τη Σιγκαπούρη έως το Βιετνάμ.

Το μπρεντ σημείωσε άνοδο έως 1,8% φθάνοντας στα 113, δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου ωθώντας το ράλι των τεσσάρων ημερών στο 10%. Χθες, το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 4,58 δολ. φθάνοντας τα 100 δολ. το βαρέλι, πριν κλείσουν στα 98,10 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα