Iσινγκ: Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για αναδιάρθρωση χρέους

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 06:03

Η Ελλάδα θα πρέπει εν τέλει να προχωρήσει σε κάποιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους της, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε την Τρίτη ο Οτμαρ Ισινγκ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Reuters, ο Ισινγκ κάλεσε την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις προκειμένου να καταστήσουν τα δημοσιονομικά τους πιο βιώσιμα, ενώ πρόσθεσε: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία».

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, ο Iσινγκ δήλωσε ότι κάποια στιγμή θα συμβεί. «Το ερώτημα είναι για τις επιπτώσεις από τη μετάδοση. Εάν μία χώρα αποτύχει, τότε μία άλλη μπορεί να ακολουθήσει και οι αγορές θα τεστάρουν τη μία χώρα μετά την άλλη. Συνεπώς, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε κάποιο είδος αναδιάρθρωσης, αλλά σε πιο ήρεμους καιρούς».

Μέλη του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου συντάσσονται με τη στάση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι απορρίπτουν την αγορά κρατικού χρέους από το μόνιμο μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, δήλωσε χθες ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Βουλευτές του κεντροδεξιού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) έχουν προτείνει να αποκλειστεί η επαναγορά κρατικού χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης (ESM), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον σημερινό μηχανισμό EFSF το 2013.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα