ΓΣΕΒΕΕ: Θετική πρωτοβουλία η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου

Ικανοποίηση για την τροπολογία σχετικά με τις ρυθμίσεις χρεών σε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 12:04
UPD:12:06

Σημειώνεται ότι για χρέος π.χ. προς τον ΟΑΕΕ 15.000 ευρώ δίνεται η δυνατότητα με την καταβολή ενός επιπλέον 20% επί της τρέχουσας εισφοράς να αποπληρωθεί σε 15 χρόνια.

Στη σωστή κατεύθυνση κρίνει η ΓΣΕΒΕΕ ότι κινούνται η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου καθώς και η τροπολογία για τις ρυθμίσεις χρεών στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος χαρακτηρίζει σημαντική πρωτοβουλία τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου προς την κατεύθυνση, όπως επισημαίνει, της εξασφάλισης μιας δεύτερης ευκαιρίας για όσους επιχειρούν, ρισκάρουν και έως τώρα ευρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού και οικονομικού στιγματισμού στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σημαντική ιδίως γι’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουν οι επιχειρήσεις, κρίνει επίσης την τροπολογία που κατατέθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα με ευνοϊκούς όρους να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες.

Σημειώνεται ότι για χρέος π.χ. προς τον ΟΑΕΕ 15.000 ευρώ δίνεται η δυνατότητα με την καταβολή ενός επιπλέον 20% επί της τρέχουσας εισφοράς να αποπληρωθεί σε 15 χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, τονίζει η διοίκηση της Συνομοσπονδίας, στηρίζεται η ρευστότητα και δίνεται «ανάσα ζωής» σε επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν (ασφαλιστική ενημερότητα), παρέμεναν ανασφάλιστοι και οδηγούνταν στην περιθωριοποίηση.

Την ικανοποίησή της εκφράζει τέλος η ΓΣΕΒΕΕ για τις αλλαγές στον τρόπο παροχής σύνταξης αναπηρίας αλλά και στον τρόπο υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα