Στις γ.σ. Εθνικής και Alpha Aσφαλιστικής η πρόταση συγχώνευσης

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 20:05

Την έγκριση της πρότασης συγχώνευσης των ασφαλιστικών εταιρείων Εθνικής και Alpha θα προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις τα διοικητικά τους συμβούλια.

Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της Alpha Ασφαλιστικής από την Εθνική Ασφαλιστική. Η 31η/12/2001 καθορίστηκε ως ημερομηνία σύνταξης Ισολογισμού Μετασχηματισμού. Η

σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο εταιρειών θα προσδιορισθεί με βάση την κρατούσα μεθοδολογία και την ισχύουσα νομοθεσία.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η συγχώνευση αυτή οδηγεί στη δημιουργία ενός διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου, ο οποίος θα είναι σε θέση να δραστηριοποιηθεί στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, με στρατηγικό στόχο ανάπτυξης την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συγχώνευση αυτή θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα και ενδυνάμωση του ομίλου, καθώς θα διαθέτει μερίδιο της τάξεως του 25% στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ενώ στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η νέα εταιρεία ως μέλος του ομίλου της νέας Εθνικής θα αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα