Οριακά εντός των στόχων οι δαπάνες του Δημοσίου

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 19:57
UPD:20:50

Οριακά εντός των στόχων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό κινήθηκαν οι δαπάνες του Δημοσίου στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου.

Οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού αυξήθηκαν 7,3% έναντι στόχου για 7,5% . Οι δαπάνες για τόκους παρουσίασαν αύξηση 0,7%, ενώ προβλεπόταν μείωση κατά 2%. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι στο τέλος του έτους οι δαπάνες για τόκους θα έχουν προσεγγίσει το στόχο που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό.

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού παρουσίασαν αύξηση 8,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ο στόχος του προϋπολογισμού προέβλεπε αύξηση κατά 7,1%. Οσον αφορά στα έσοδα από το ΦΠΑ, παρουσίασαν αύξηση 7,9%, έναντι στόχου 8%.

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσίασαν μείωση 53,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ αναμένονταν αύξηση κατά 17,3%.

Οσον αφορά στις δαπάνες του ΠΔΕ, παρουσίασαν μείωση 6,7% έναντι στόχου για αύξησή τους κατά 9,9% το 2001. Στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμούν ότι τα μεγέθη αυτά θα προσεγγίσουν τους στόχους του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους, καθώς θα εισπραχθούν οι πόροι για το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα