Στον τουρισμό και τις βιολογικές καλλιέργειες η Θεμελιοδομή

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 20:14

Στη σύσταση θυγατρικής με την επωνυμία Τόπος προχώρησε η εταιρεία Θεμελιοδομή, με στόχο την ανάπτυξη ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα του ειδικού τουρισμού, των βιολογικών καλλιεργειών και την προσέγγιση μοντέλων αειφόρου ανάπτυξης.

Στους σκοπούς και στο αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας περιλαμβάνονται η ανάδειξη ήπιων μορφών τουρισμού στους ορεινούς κυρίως όγκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας, οι επενδύσεις σε ξενώνες υψηλών προδιαγραφών, η ανάπτυξη κτημάτων οργανικής γεωργίας και βιολογικής κτηνοτροφίας και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των κατοίκων στις περιοχές των επενδύσεων.

Στο ευρύτερο πλαίσιο δραστηριοποίησης της Τόπος εντάσσεται και ο χειμερινός τουρισμός. Στο χιονοδρονικό κέντρο Βασιλίτσας, η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα πρότυπο κέντρο χειμερινών διακοπών. Πρώτη ενέργεια της εταιρείας ήταν η μίσθωση από την Κοινότητα Διστράτου του νεόδμητου καταφυγίου. Γύρω από το Chalet Distrato θα δημιουργηθεί μικρός οικισμός από ξύλινα σπιτάκια - ξενώνες και ένα μικρό καφέ δίπλα στον εναέριο αναβατήρα.

Παράλληλα, η νέα εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων στην Ελλάδα. Περιοχές-στόχο αποτελούν ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της περιφέρειας, όπως η επαρχία Κόνιτσας, ο Νομός Γρεβενών, η περιοχή της Βασιλίτσας, ο ορεινός όγκος των Τζουμέρκων και του Νομού Τρικάλων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα