Γιούνκερ: Αστήρικτη η φημολογία περί αναδιάρθρωσης

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 18:12
UPD:18:59

Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους διέψευσε και ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Κάθε τέτοια φημολογία είναι παντελώς αστήρικτη, δεν αποτελεί καν επιλογή, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ κατά τη σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, και ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος η Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, τουλάχιστον στο προσεχές χρονικό διάστημα, και ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Oι αγορές είναι πεπεισμένες ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί τα χρέη της», ανέφερε ο Klaus Regling σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι οι αγορές κάνουν και λάθη και ότι είναι ευμετάβλητες», συμπλήρωσε.

Δεν απέκλεισε όμως μακροπρόθεσμα πιθανότητα αναδιάρθρωσης, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι σχετικά με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Το αν θα γίνει αναδιάρθρωση, είπε, θα εξαρτηθεί από το αν η Ελλάδα τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και από τις συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία.

Απέκλεισε, ωστόσομ, οποιαδήποτε συμμετοχή του EFSF σε αναδιάρθρωση, επισημαίνοντας ότι δεν προβλέπεται από τους κανόνες του.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα