Υποχωρεί το πετρέλαιο

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 06:30
UPD:10:47

Aπώλειες άνω του 2% εμφάνισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στην Ινδία ενέτεινε τις ανησυχίες για τη ζήτηση του καυσίμου ενώ η ανατίμηση του δολαρίου βοήθησε στην επέκταση τεχνητών πωλήσεων.

Η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,67 δολ. κλείνοντας στα 122,45 δολ. το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωσε απώλειες 2,47 δολ. κλείνοντας στα 111,05 δολ. το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν τις μεγαλύτερες διήμερες απώλειες από τις 12 Απριλίου.

Το βλέμμα των διαπραγματευτών παρέμεινε στραμμένο και στην Κίνα, όπου οι πετρελαϊκοί κρατικοί κολοσσοί PetroChina και Sinopec ζήτησαν από την κυβέρνηση να μειώσει τον φόρο κατανάλωσης προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες από τη διΰλιση.

Η Κίνα, η δεύτερη σε μέγεθος χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, έλαβε μέτρα συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επιτοκίων και των τραπεζικών αποθεμάτων σε μια προσπάθεια περιορισμού του πληθωρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν 3,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, όπως ανακοίνωσε χθες το American Petroleum Institute (ΑΡΙ). Σύμφωνα με το API, τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν 680.000 βαρέλια, ενώ τα διϋλισμένα αποθέματα μειώθηκαν 1,5 εκατ. βαρέλια.

Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει το ύψος των αποθεμάτων σήμερα στις 10:30 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα