Σταθερό το ευρώ

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 07:03
UPD:10:51

Σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου στην Ασία, ωστόσο ανατιμήθηκε περαιτέρω έναντι της στερλίνας η οποία κινήθηκε πτωτικά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να σηματοδοτήσει την αύξηση των επιτοκίων μετά την αυριανή συνεδρίασή της και ενδέχεται να προετοιμάσει την αγορά για μια αύξηση τον Ιούνιο. Τον Απρίλιο η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Εν τω μεταξύ, η είδηση ότι η Πορτογαλία συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη λήψη οικονομικής βοήθειας ύψους 78 δισ. ευρώ χαιρετίστηκε με αποχή από την αγορά συναλλάγματος.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε το βράδυ κοντά στις 90 πένες. Προσφάτως διαμορφώθηκε στις 89,95 πένες έναντι της βρετανικής λίρας.

Επίσης η στερλίνα υποχώρησε 1,5% έναντι του ελβετικού φράγκου φθάνοντας στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ του 1,4180.

Εναντι του δολαρίου το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,4826, όχι μακριά από τα υψηλότερα επίπεδα 17 μηνών και το 1,4902 δολ., επίπεδα στα οποία διαμορφώθηκε τη Δευτέρα. Οι διαπραγματευτές εκτιμούν ότι η αντίσταση γύρω στο 1,4900 δολ. θα συνεχίσει να καλύπτει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Σημειώνεται ότι το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 11% έναντι του δολαρίου από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Dollar Index, που μετρά την αξία του αμερικανικού δολαρίου έναντι των κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, προσφάτως διαμορφώθηκε στα 73,120 έχοντας υποχωρήσει έως τα 72,722.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα