Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 05:55
UPD:10:43

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ενώ το αμερικανικό δολάριο ανατιμήθηκε την Τετάρτη, καθώς η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων προκάλεσε μια ευρύτερη απομάκρυνση από τις τοποθετήσεις με ρίσκο.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street έκλεισαν χθες σημειώνοντας απώλειες έως 0,8%, με τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας να πλήττονται περισσότερο από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και το κλίμα να επηρεάζεται από τους φόβους ότι τα εταιρικά κέρδη δεν θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρούσε κατά 41 μονάδες, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 4.742,5 μονάδες στις 01:32 ώρα Γκρίνουϊτς.

Απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές στη Νότια Κορέα και τη Νέα Ζηλανδία. Κλειστές ήταν χθες και θα είναι και σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific, εκτός Ιαπωνίας, εμφάνισε απώλειες μεγαλύτερες του 1%.

Το ασήμι σημείωσε τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2008, ωθώντας χαμηλότερα τον χρυσό και άλλα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής. Μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών την περασμένη Πέμπτη, σήμερα η τιμή σποτ για το ασήμι διαμορφώθηκε στα 41,25 δολ. η ουγγιά. Απώλειες περίπου 0,4% σημείωσε η τιμή του χρυσού.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν πτωτικά, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στην Ινδία ενέτεινε τις ανησυχίες για τη ζήτηση και η ανατίμηση του δολαρίου βοήθησε στη διεύρυνση τεχνητών πωλήσεων.

Η τιμή του μπρεντ στα συμβόλαια Ιουνίου υποχώρησε 0,5% μέσα στην ημέρα φθάνοντας στα 121,90 δολ. το βαρέλι.

Το δολάριο ανατιμήθηκε 0,9% έναντι του "καλαθιού" των κυριότερων νομισμάτων.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα