Απ. Ταμβακάκης: Καμία ανησυχία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τρίτη, 17 Μαΐου 2011 14:00
UPD:14:14

Το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλή κατάσταση, τόσο από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και από πλευράς ρευστότητας παρόλη την πρωτοφανή κρίση, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απ. Ταμβακάκης κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Το τραπεζικό σύστημα είναι σε καλή κατάσταση, τόσο από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και από πλευράς ρευστότητας παρόλη την πρωτοφανή κρίση, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε μαζί του.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», επισήμανε ο κ. Ταμβακάκης, προσθέτοντας ότι όσο και αν φαίνεται περίεργο από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι «καλύτερα από ποτέ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για τη χώρα, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι υπάρχει διέξοδος.

«Πιστεύουμε απόλυτα ότι η χώρα θα τα καταφέρει. Αρκεί πολίτες, επιχειρήσεις, πολιτικοί, όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει, που ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Και θα έλεγα σε κλίμα συνεννόησης, αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ξέρουμε ότι είναι και οι φυσικοί μας σύμμαχοι, ήταν και θα είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα