Νέο «όχι» Ρόμπεϊ σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 12:22
UPD:12:39

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκρουσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ.

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκρουσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Όπως είπε, «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ο ένας ή ο άλλος τρόπος αναδιάρθρωσης ή αναδιάταξης του χρέους να επιδεινώσει την κατάσταση». Κατά την έναρξη των εργασιών φόρουμ του ΟOΣΑ, ο κ. Ρόμπεϊ υποστήριξε ότι «οι κίνδυνοι αποτυχίας τέτοιων εγχειρημάτων είναι μεγάλοι σε σχέση με τα πιθανά πλεονεκτήματα».

«Για το λόγο αυτό», πρόσθεσε, «η έμφαση πρέπει να συνεχίσει να δίνεται στην υλοποίηση δύσκολων, αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων». Τόνισε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη «πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη πρόοδο».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΕ σημείωσε ότι «κλειδί (για την επίλυση) του προβλήματος παραμένουν τα καινούργια φιλόδοξα και αποφασιστικά μέτρα από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης».

«Δεν θα αφήσουμε το ευρώ να αποτύχει. Δεν πρέπει να υπάρξει κερδοσκοπία πάνω στην αποφασιστικότητά μας», κατέληξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα