ΕΚΤ: «Σενάριο τρόμου» η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011 12:28
UPD:14:07

«Η αναδιάρθρωση αποτελεί σενάριο τρόμου» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους o κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κρίστιαν Νόϊερ, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία.

«Σενάριο τρόμου» χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστιάν Νουαγιέ, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία.

«Η αναδιάρθρωση αποτελεί σενάριο τρόμου» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το στέλεχος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει με ευλάβεια το πρόγραμμα [του ΔΝΤ και της ΕΕ]», καθώς δεν έχει άλλη εναλλακτική.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν ξεκινήσει άτυπες διαδικασίες για την κατάρτιση του προγράμματος επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται να συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι εμπειρογνώμονες διαφόρων κρατών μελών της ευρωζώνης εξετάζουν ήδη τις τεχνικές λεπτομέρειες μιας ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με «αναδιάταξη» (reprofiling), η οποία προβλέπει την επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα