Σε σταθερά επίπεδα ο χρυσός

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 06:29

Την εβδομάδα που πέρασε η τιμή σημείωσε άνοδο 1,8%. Στις ΗΠΑ, ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν τα συμβόλαια του χρυσού φθάνοντας στα 1.535,90 δολ. η ουγγιά.

Σε σταθερά επίπεδα διατηρήθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός μετά την ενίσχυσή του από το αδύναμο δολάριο, εν μέσω ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών και την κατανάλωση στις ΗΠΑ, που στήριξαν το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή σποτ του χρυσού διατηρήθηκε στα 1.534,45 δολ. η ουγγιά στις 0038 ώρα Γκρίνουϊτς. Την εβδομάδα που πέρασε η τιμή σημείωσε άνοδο 1,8%. Στις ΗΠΑ, ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν τα συμβόλαια του χρυσού φθάνοντας στα 1.535,90 δολ. η ουγγιά.

Εν μέσω ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ελλάδα οι αξιωματούχοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε) είπαν, ότι, δεν προβλέπουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Οι χαμηλές δαπάνες των καταναλωτών και η μείωση των εκκρεμών πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών τον Απρίλιο, τόνωσαν τις ανησυχίες ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ χάνει τη δυναμική της και ώθησαν την Παρασκευή το δολάριο κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων του κόσμου.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία λόγω εθνικών εορτών.

Η τιμή σποτ για το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,1% φθάνοντας στα 38,32 δολ. η ουγγιά. Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν άνοδο 1,2% φθάνοντας στα 38,33 δολ. η ουγγιά.

Η τιμή σποτ για την πλατίνα σημείωσε άνοδο 8,04 μονάδων, ποσοστό 0,45% φθάνοντας στα 1.794,74 δολ. η ουγγιά. Στα 758,48 δολ. η ουγγιά διαμορφώθηκε η τιμή σποτ για το παλλάδιο.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα