Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 10:41

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η "επόμενη ημέρα" φέρνει νέες κρυφές επιβαρύνσεις»

"Ειδική εισφορά σε όλα τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, επέκταση της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα έως το 2015, ειδικό τέλος στις πιστωτικές κάρτες, νέα "επαγγελματικά" τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για όλους τους φορολογούμενους περιλαμβάνει επιπρόσθετα το "καλάθι" του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2011-2015», γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: " "Κυνήγι" για αφορολόγητα εισοδήματα με πόθεν έσχες"

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, "σε αναβάθμιση του "όπλου" του πόθεν έσχες προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τη μεγιστοποίηση της άντλησης εσόδων. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε χθες ότι μέσω του πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλωθούν οι καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν θα επαναπατριστούν".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζει η ζωή των Ελλήνων - Φτωχότεροι υπό την απειλή της χρεοκοπίας"

"Τετραπλή επιβάρυνση στα ακίνητα. Νέο Ειδικό Τέλος για όλους τους ιδιοκτήτες, μείωση του αφορολογήτου για ΦΑΠ, έκτακτη εισφορά, αύξηση τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ακριβότερες οι συναλλαγές και όλα τα τραπεζικά δάνεια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οδυνηρή έκπληξη επιφυλάσσει για τους δανειολήπτες η κυβέρνηση, καταστρώνοντας το σχέδιο για τον φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Επανέρχεται η εισφορά του Ν. 128, "παίζεται" η επιβάρυνση των καρτών".

Η ΑΞΙΑ: "Σικέ... Αποκρατικοποιήσεις- Πώληση της δημόσιας περιουσίας με χρονοδιάγραμμα στα μέτρα των αγοραστών"

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, "δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία και η χώρα. Το ένα είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με συνθήκες που θυμίζουν... διάλυση εμπορικών καταστημάτων λόγω πτώχευσης και το δεύτερο η επιβίωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Δοκάρι και έξω... Καυτό καλοκαίρι για την κυβέρνηση, αν το νέο δάνειο μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο"

"Ο Γ. Παπανδρέου έχει δηλώσει ότι στις προθέσεις του δεν είναι οι εκλογές. Οντως, στις προθέσεις του δεν είναι. Τίποτε όμως δεν αποκλείει να οδηγηθούμε στις κάλπες".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα