Μπαρόζο: Εάν η Ελλάδα δράσει, η Ευρώπη θα βοηθήσει

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 19:17
UPD:19:20
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δράσει η Ευρώπη θα βοηθήσει», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από τη Βουλή, επισήμανε ότι η επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει το πακέτο μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τα φορολογικά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, στόχος των οποίων είναι, όπως σημείωσε, να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο σχέδιο που έχει συμφωνηθεί, ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας πως «αν η Ελλάδα αποδείξει ότι είναι προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό πακέτο που έχει συμφωνηθεί θα την συνοδεύσουμε στην πορεία της προς την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο, η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών είναι απαραίτητη αλλά στόχος είναι η ανάπτυξη. Ανέφερε μάλιστα πως σκοπεύει να φέρει το θέμα της τόνωσης της ανάπτυξης προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη συναίνεσης. «Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο ελληνικός λαός την ανάγκη επίτευξης εθνικής συναίνεσης», τόνισε.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ τον κάλεσε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταβάλει τη στάση της η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ Ζ. Ντολ χαριτολογώντας κάλεσε τον κ. Φέρχοφστατ να ασχοληθεί με τη στάση κάποιων φιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης, ενώ παρεμβαίνοντας στο διάλογο των δύο ανδρών ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ήδη δώσει δείγματα συναίνεσης μέσω συγκεκριμένων προτάσεων.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο κ. Μπαρόζο ο οποίος αφού χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η άκρα Δεξιά και η άκρα Αριστερά συντάσσονται κατά του ευρώ κάλεσε «τις δημοκρατικές δυνάμεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα» να συμβάλλουν εποικοδομητικά στο εγχείρημα της αρωγής στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα