Vector : Συμφωνία εξαγοράς της UnitedNetworks αντί 705 εκατ. δολ.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 08:28

Σε συμφωνία εξαγοράς της UnitedNetworks από την Aquila Inc., αντί του ποσού του 1,5 δισ. δολ. Νέας Ζηλανδίας, (705 εκατ. δολ.) προχώρησε, η Vector, δίνοντας τη δυνατότητα στην τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία κοινής ωφελείας των ΗΠΑ, να αποκτήσει εκείνα τα κεφάλαια που θα την βοηθήσουν να ξεπληρώσει το χρέος της.

H Vector, θα καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, καταβάλλοντας 9,90 δολ. Ν. Ζηλανδίας ανά μετοχή για το μερίδιο του 70% που κατέχει η Aquila και θα προτείνει το ίδιο και σε άλλους επενδυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στο Χρηματιστήριο της Ν. Ζηλανδίας.

Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία που ανήκει σε τοπικά συμβούλια και κοινοτικές κοινοπραξίες μετά από αυτήν τη συμφωνία, θα ελέγχει τα δίκτυα στο Ωκλαντ και το Γουέλιγκτον, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ν. Ζηλανδίας, θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, αλλά και να διπλασιάσει τον αριθμό των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος, σε 612.000. Η Aquila με τη σειρά της, θα αυξήσει τη ρευστότητά της.

Η Vector, συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών με τα μεγαλύτερα κέρδη από συγχωνεύσεις και συνεργίες, ανέφερε ο James Lindsay, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές της UnitedNetworks, αξίας 600 εκατ. δολ. Ν. Ζηλανδίας, στη New Zealand Guardian Trust, συμπληρώνοντας ότι η UnitedNetworks αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και η προσφορά εξαγοράς των μετοχών της δεν εκπλήσσει. Ο Lindsay, δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην πώληση των μετοχών του.

Η μετοχή της UnitedNetworks έχει πολύ καλές επιδόσεις το τελευταίο τρίμηνο και είναι μία από τις εταιρείες που απαρτίζουν τον δείκτης Top 40 της Ν. Ζηλανδίας. Συνολικά κέρδισε ποσοστό 28%, μετά την ανακοίνωση της Aquila τον Ιούνιο, ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου της ή να κηρύξει πτώχευση. Κέρδη 2,6% σημείωνε η μετοχή της UnitedNetworks, φθάνοντας στα 9,75 δολ. Ν. Ζηλανδίας, στις 2:20' μ.μ., ώρα Γουέλιγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα