Σημαντικά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πρωταγωνιστής ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 19:01

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο σημείωσαν σήμερα οι βασικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με αιχμή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.220,9 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,09%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.397,02 μονάδες με κέρδη 2,95%, ενώ στη Φρανκφούρτη, σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει άνοδο κατά 2,92% και έχει φθάσει τις 3.596,81 μονάδες. Ο δείκτης DJ Stoxx 50 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 3,19% και διαμορφώθηκε στις 2.724 μονάδες.

Σημαντική άνοδο κατά 8,33% σημείωσε η μετοχή της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Bouygues μετά την είδηση ότι τα καθαρά της κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενισχύθηκαν κατά 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο φθάνοντας τα 465 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της διοίκησης εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης παρά «το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον».

Αξιόλογα κέρδη (3,26%) κατέγραψε και η μετοχή της France Telecom. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Le Figaro" η γαλλική εταιρεία προτίθεται να αποχωρήσει από την προβληματική γερμανική εταιρεία MobilCom.

Μεγαλύτερη άνοδο (10,22%) σημείωσε η μετοχή της Orange, θυγατρικής της France Telecom, ενώ η μετοχή της MobilCom έχασε πάνω από το μισό της αξίας της.

Οι μετοχές των εταιρειών Nokia και Ericsson ενισχύθηκαν κατά 10,08% και 7,17% αντιστοίχως. Τόσο η Morgan Stanaley όσο και η Merrill Lynch αναθεώρησαν σήμερα προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη της φινλανδικής εταιρείας στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Aegon εν μέσω έντονης φημολογίας ως προς την οικονομική της κατάσταση. Ο τίτλος του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στην Ολλανδία έκλεισε με απώλειες 4,49%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα