Στην Εverest το 58% της Olympic Catering

Η προβλεπόμενη τιμή είναι 4 ευρώ ανά μετοχή
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 19:35
UPD:19:39

Οι υπουργοί Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και Μεταφορών & Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής ανακοίνωσαν ότι ο Ομιλος Εverest αναλαμβάνει το 58% της Olympic Catering. Το 40% θα εξαγορασθεί από την Everest Α.Ε. και το 18% από δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου.

Η προβλεπόμενη τιμή της συμφωνίας είναι τέσσερα ευρώ ανά μετοχή, όσο έκλεισε και σήμερα η μετοχή της Olympic Catering στο ΧΑΑ. Η συμφωνία εγκρίθηκε ήδη απο το δ.σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως υπό την προεδρία του κ. Διονύση Καλόφωνου και τελεί υπό την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Με την συμφωνία ο αγοραστής δεσμεύεται να εφαρμόσει της ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να χρηματοδοτήσει το συνολικό κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων που παραχωρήθηκε το έτος 1999. Στο κόστος αυτό θα συμμετέχει και η Ολυμπιακή Αεροπορία κατά τα έτη 2003 και 2004 με ποσοστό 20%.

Με την ίδια συμφωνία ο Ομιλος Εverest δεσμεύεται να μην απολύσει και να μην θέσει σε διαθεσιμότητα κανέναν εργαζόμενο για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο πλήρης φάκελος των προσφορών για την Olympic Catering έχει γνωστοποιηθεί στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι ο Ομιλος Εverest ήταν ο υποψήφιος που προτιμήθηκε στην τελική φάση του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, με βάση την εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, Deloitte & Touche Finance. Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού υποβλήθηκαν οκτώ προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα