Τάσεις ανάκαμψης στο Χ.Α.

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 15:24
UPD:15:41

Τάσεις ανάκαμψης καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να έχει περάσει και πάλι πάνω από τις 1.000 μονάδες και τις τράπεζες να κερδίζουν 1,7%.

Αυτή την ώρα (15:29), ο Γ.Δ. ενισχύεται κατά 0,75% στις 1.005,77 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 80,45 εκατομμύρια ευρώ.

«Στο κόκκινο» παραμένει η πλειονότητα των μετοχών. Συγκεκριμένα, οι τιμές 90 μετοχών υποχωρούν, 45 ενισχύονται και 41 παραμένουν σταθερές.

Σταθεροποιητικά κινούνται πλέον και οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο αν η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Λίγα λεπτά πριν τις 15:30 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε οριακά κατά 0,1% στις 934,94 μονάδες, έχοντας «βυθιστεί» νωρίτερα μέχρι τις 888,11 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται εξάλλου και τα futures στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street.

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν, αν και προς το τέλος των συνεδριάσεων οι απώλειες περιορίστηκαν κάπως.

REUTERS
Στη δίνη της Wall Street τα ασιατικά χρηματιστήρια

Στη δίνη της Wall Street τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,7%, περιορίζοντας τις απώλειες άνω του 4% που έφτασε να καταγράφει ενδοσυνεδριακά, χάρη στη αναζήτηση αγοραστικών ευκαιριών.

Είχε προηγηθεί μεγάλη πτώση στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να δέχονται ισχυρές πιέσεις στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Η προσοχή θα στραφεί σήμερα στη συνεδρίαση της Federal Reserve και στο κατά πόσο θα χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να στηρίξει την οικονομία.

REUTERS
Πάνω από 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones

Πάνω από 600 μονάδες έχασε ο Dow Jones

Ο Nikkei έκλεισε μειωμένος κατά 153,08 μονάδες στις 8.944,48 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 8.656,79 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 1,6% στις 770,39 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, οι μετοχές υποχωρούσαν κατά 3% το απόγευμα (τοπική ώρα), περιορίζοντας τις απώλειες σχεδόν 8% που κατέγραφαν νωρίτερα.

Τρισέ: Συνεχίζει η ΕΚΤ τις αγορές ομολόγων

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, υπογράμμισε σήμερα την πρόθεση της ΕΚΤ να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

REUTERS
Η ΕΚΤ αναλαμβάνει δράση, οι αμφιβολίες παραμένουν

Η ΕΚΤ αναλαμβάνει δράση, οι αμφιβολίες παραμένουν

«Είμαστε στη δευτερογενή αγορά», δήλωσε ο Τρισέ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει ομόλογα απευθείας από τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, είπε: «Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Χθες, η ΕΚΤ προσέφερε ανάσα στις ευρωπαϊκές αγορές χρέους, αποφασίζοντας να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα.

Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να δράσουν το ταχύτερο δυνατό για να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της συνόδου της 21ης Ιουλίου για τη διάσωση της Ελλάδας και την ενίσχυση του EFSF.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα