Συγκρατημένα κέρδη στο Τόκιο

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 10:37
UPD:14:02

Συγκρατημένη άνοδο σημείωσε σήμερα στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,3% κλείνοντας στις 8.797,78 μονάδες.

Συγκρατημένη άνοδο σημείωσε σήμερα στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,3% κλείνοντας στις 8.797,78 μονάδες. Υψηλότερα κέρδη, της τάξης του 0,6%, κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix.

Θετικά λειτούργησε για το ιαπωνικό χρηματιστήριο η αναζήτηση ευκαιριών εκ μέρους των επενδυτών, εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, στο Τζακσον Χολ και οι προσδοκίες για λήψη νέων μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, η αγορά έπεφτε, εκτός από τις περιπτώσεις που υπήρχαν σαφείς παράγοντες που ενθάρρυναν τις αγορές. Αυτή την εβδομάδα δεν ισχύει το ίδιο», σχολιάζει στο Reuters ο Σοιχίρο Μόντζι από την Daiwa SB Investments.

«Κάποιοι επενδυτές διεύρυναν τις θέσεις τους σε ρευστά διαθέσιμα στην αρχή του μήνα. Τώρα, έχουν αρχίσει να τοποθετούν κάποια από τα χρήματά τους, όχι μεγάλα ποσά, σε μετοχές εν όψει της λήψης του μήνα», εκτιμά ο Μασάτο Φουτόι, επικεφαλής μεγάλης χρηματοοικονομικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα