Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011 11:03

Στο «κόκκινο» άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, στο Τζακσον Χολ.

Στο «κόκκινο» άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, αν και η προοπτική παράτασης της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων επί των χρηματοοικονομικών μετοχών και των αντίστοιχων παραγώγων εκτιμάται παρέχουν στήριξη στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να παραμένει, ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών, εν αναμονή της σημερινής ομιλίας του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, στο Τζακσον Χολ και εν μέσω προσδοκιών για λήψη νέων μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Σημαντική πτώση σημειώνει αυτή την ώρα (11.00 ώρα Ελλάδος) ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,1% στις 5.506,31 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,85% και διαμορφώνεται στις 5.087,44 μονάδες. Αντίστοιχη πτώση παρατηρείται και στο Παρίσι την ίδια ώρα, όπου ο δείκτης CAC 40 κυμαίνεται στις 3.091,17 μονάδες χάνοντας το 0,89% της αξίας του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα