Την Παρασκευή η συνάντηση της ομάδας «G7»

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2002 08:08

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών, από τις επτά ισχυρότερες βιομηχανικά χώρες στον κόσμο - G7 - θα συναντηθούν την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον, την παραμονή της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με επίσημες αμερικανικές πηγές.

Η έναρξη, της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησής τους, έχει προγραμματισθεί για τις 15.00', τοπική ώρα (21:00', ώρα Ελλάδος) και αναμένεται να περαιωθεί με την έκδοση ανακοινωθέντος περί τις 21:30', τοπική και 04:30', ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Πωλ Ο' Νίλ, δεν έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για το κλείσιμο της συνάντησης, όπως τονίζει η ίδια πηγή.

Τα κυριότερα οικονομικά στελέχη των επτά πλουσιοτέρων κρατών - ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία - παραδοσιακά συναντώνται πριν τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Φέτος οι σύνοδοι των δύο οργανισμών έχουν προγραμματισθεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα